O konceptu ``Volim zdravlje``

Zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već stanje dobrog tjelesnog, psihičkog i društvenog blagostanja

Volim zdravlje je koncept nastao s namjerom da se povežemo s istomišljenicima, onima kojima je zdravlje stil života, onima koji znaju da majka priroda ima rješenje za sva stanja i bolesti, onima koji ne brinu o svom psiho-fizičkom stanju samo onda kada im bolest pokuca na vrata. No, činjenica je da upravo bolest može biti naš najveći saveznik i razlog za “buđenje“, promjene životnih navika i dubljeg razumijevanja vlastitog postojanja zbog čega i bolest posmatramo kao “dobrog učitelja” posvećenog onima koji žele da uče.

Razumijevanje da zdravlje nije samo odsustvo bolesti, već stanje  tjelesnog, psihičkog i duševnog blagostanja, dobra je polazna osnova za početak adekvatne brige o svom tijelu, umu i duhu.

Osnovni zakoni zdravlja poznati su od kada postoji čovjek, a to su: ishrana, vježbanje, voda, sunčeva svjetlost, svjež zrak, odmor, stanje uma i umjerenost. Ovi zakoni često su zanemareni posljednjih decenija jer nam se nudi i promoviše “instant život”.

Web stranica volimzdravlje.ba tretira teme vezane za psiho-fizičku dobrobit čovjeka, a na jednom mjestu nudi i prirodne suplemente proizvedene u Bosni i Hercegovini koji će značajno podići Vaš imunitet i pomoći  da se odbranite od posljedica svakodnevnog stresa, patogena, zagađenja uzrokovanih fizičkim, hemijskim ili biološkim faktorima koji se na kraju manifestuju kao fizička bolest tijela.

Fokus koncepta “Volim zdravlje” upravo  je zasnovan na prvom zakonu zdravlja: ishrana i dodaci prehrani.

Iako preferiramo da se dnevna potreba za vitaminima, mineralima i drugim hranjivim i zdravim tvarima prvo mora pokušati zadovoljiti prirodnim putem, činjenica je da nismo uvijek u prilici da isključivo hranom unesemo sve što nam je potrebno. Zato smo osmislili suplemente ili dodatke prehrani koji će Vam dati niz visoko vrijednih nutritivnih spojeva što će se značajno odraziti na poboljšanje općeg psiho-fizičkog stanja.

Dodaci prehrani su potrebni onima čija svakodnevna ishrana nije raznolika i ne zadovoljava nutritivne potrebe organizma i onima koji žele da ojačaju imunitet i da se spremno odbrane od različitih ataka na zdravlje.

Moć zdravlja je u našim rukama. Mi biramo!

Korpa

Add a product in cart to see here!
0